Sygdom, tænder og ledighed

Det er længe siden – men hvor jeg synes at tiden bare forsvinder mellem fingrene på mig. Jeg har været syg, Nova har været syg, yngste bonus har haft fødselsdag, Nova har fået tænder, Novas storebror var syg og så blev Nova syg igen. Jesus! When does it end? Det begynder at gå op for mig det nok bare er sådan, når man har 1-3 børn.

De smitter jo hinanden på kryds og tværs konstant og det er selvom jeg står som “mor skrap” og prædiker om håndhygiejne og smittespredning – men sådan er det jo når man bor sammen og holder af hinanden! Så må vi tage nogle ekstra sygedage fordi vi giver hinanden lidt ekstra kys og kram. Jeg kan huske jeg engang talte med en anden bonus/stedmor om det her med at få syge bonusbørn hjem uden en lille “advarsel” (det var før jeg blev mor), og der forstod jeg det ikke rigtigt. Det gik hende på at de ikke kunne blive ved deres mor til de var ovenpå igen, fordi de hver gang endte med at smitte deres mindre søskende. Da jeg så stod med lille bitte Nova, der havde en lidt hård start fattede jeg det 100 procent – alle mine parader var oppe og jeg var som en løvemor og alle, der blot rømmede sig var jo nærmest en trussel for mit barns liv. Det er et godt eksempel på en af de her små ekstra ting, som faktisk er noget af en vild følelsesmæssig rutchebane, når man bliver mor for førstegang, men “har andre børn”. Jeg skulle lige have de grimme episoder hvor Nova var skidt på afstand og se at hun var knap så skrøbelig, som jeg frygtede. Og nu ser jeg sådan på det, at hun ender ud med et KANON immunforsvar og at det, at Nova har storebrødre, der indimellem får slæbt noget med hjem fra skole/SFO, kan betyde at vi er lige lidt på forkant med alle de der sygedage, de siger man godt kan regne med, når bebs starter i institution. Det krydser vi i hvert fald ret meget fingre for. Apropros opstart i dagpleje og enden på barslen, så har jeg gjort noget, for mig, lidt vildt.

I mandags skulle jeg til samtale på jobbet angående min snarlige tilbagevenden fra barsel og få lagt en plan for det. Istedet for endte det med at jeg måtte give min opsigelse. Michael arbejder i de weekender, hvor drengene ikke er her – egentlig var det meningen at det skulle stoppe, da det er flere år siden han kom op på kontoret istedet for at være i butikken. Men dygtige medarbejdere hænger ikke på træerne og derfor hænger Michael på weekenderne endnu. Jeg skulle så også arbejde i de weekender og desværre var der ikke mulighed for at ændre på det. Oveni hatten skulle jeg møde ind et andet sted og pga noget overenskomstmæssigt ville selve arbejdsdagen blive længere. Så vi stod med et problem der hed at vi ikke kunne få Nova passet hver anden weekend – og nok i virkeligheden heller ikke ønskede at det skulle være sådan. Samtidig gjorde de andre faktorer at det rent logistikmæssigt blev noget af en udfordring at få afleveret og afhentet Nova indenfor åbningstiden.

Derfor gjorde jeg noget stik imod hvad jeg er opdraget til og opsagde mit arbejde på trods af jeg ikke lige har et nyt på hånden. Jeg er som sådan ikke i tvivl om at det er “det rigtige” for os som familie, men det er ret angstprovokerende for mig – jeg er typen, der gerne vil have noget at lave og det betyder noget for mig at have et job. Da jeg blev færdig med min bachelor og samtidig blev gravid lige efter nåede jeg at være ledig på supplerende dagpenge i 4-5 måneder før jeg fandt et job, og det har jeg ikke brug for at skulle igen. Ærligt så føler jeg mig lidt “uduelig” uden et job og hvert afslag på en ansøgning er, for mig, en mavepuster – også selvom de så har haft 200 ansøgere. Og så er jeg bare rigtig meget den der træls type, der er underlagt lidt jantelov og tænker, er jeg nu også så god til det, hvad nu hvis de ikke synes det? Den usikkerhed har jeg slet ikke normalt, men så snart jeg er ledig og skal søge job kommer den tilsyneladende. Det er for dumt! Så nu begraver jeg hovedet i jobansøgninger og krydser fingre for en meget, meget kort tid som ledig. Wish me luck!

God fredag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *